Bekijk ons assortiment
Nieuw!
Pre-order producten! Om er zeker van te zijn dat je het niet misloopt!
Sluiten

Jukeboxen

De Jukebox is terug van weggeweest! Al zullen de échte liefhebbers zeggen dat deze nooit is verdwenen. American Vintage Unlimited biedt diverse jukeboxen aan van topmerken als Rock-Ola en Wurlitzer. Van de authentieke jukebox tot de moderne digitale jukebox. Wilt u graag een jukebox kopen? Dan bent u bij ons aan het juiste adres!

Niet al onze jukeboxen zijn geprijsd. Voor meer informatie kunt u de desbetreffende advertentie raadplegen.

Categorieën
  • Meer dan 20 jaar ervaring
  • Breed assortiment
  • Nieuw & Origineel
  • Persoonlijk contact

Resultaat 1–16 van de 64 resultaten wordt getoond

Een jukebox kopen

Het kopen van een jukebox is waarschijnlijk niet iets wat u wekelijks doet. Wilt u graag een jukebox kopen? Dan zijn er een aantal factoren waar u rekening mee moet houden:

  • Allereerst kunt u kijken welke jukebox bij u en uw persoonlijke smaakt past. Zoekt u iets moderns of eerder een klassieke jukebox uit de jaren ’50.
  • Daarnaast moet u kijken naar de gewenste geluidskwaliteit. Als u een jukebox gaat kopen moet u daarom ook goed op de autotechnologie letten. En ervoor zorgen dat de jukebox een rijk, helder geluid produceert.
  • Vervolgens moet u overwegen welke functies u nodig heeft. Wilt u alleen muziek afspelen via vinyl of cd’s? Of wilt u ook gebruik maken van Bluetooth of wifi.
  • Tot slot is het natuurlijk ook belangrijk om te kijken welke jukebox binnen uw budget past.

Aan de hand van de bovenstaande factoren kunt u bepalen welk type of merk jukebox u wilt kopen. Bij het kopen van een jukebox is het belangrijk om de jukebox goed te bekijken. Zo weet u immers wat u koopt. Foto’s geven een goed beeld van hoe de jukebox eruit ziet, maar het geluid is misschien nog wel het belangrijkste. Daarom bent u altijd welkom in onze jukebox winkel om de jukebox van dichtbij te bekijken. Voor meer informatie over onze jukebox winkel kunt terecht op onze winkel pagina.

 

Diverse jukebox topmerken

Ons assortiment bestaat uit diverse topmerken: Wurlitzer jukeboxen, Rock-Ola jukeboxen, Ami jukeboxen en Seeburg jukeboxen. Naast gerestaureerde jukeboxen beschikken wij ook over een groot aantal ongerestaureerde jukeboxen welke u zelf kunt restaureren. Bij de jukebox staat altijd vermeld of deze gerestaureerd of ongerestaureerd is.

 

Authentieke tweedehands jukeboxen

Waar gaat uw voorkeur naar uit: een authentieke jukebox of een moderne jukebox? Ons assortiment bestaat voornamelijk uit authentieke tweedehands jukboxen afkomstig uit de jaren ’50, de jaren ’60 en de jaren ’70. Of u nu opzoek bent naar een authentieke tweedehands jukebox of een moderne jukebox welke bediend kan worden met bluetooth?. Onze specialisten kunnen u altijd verder helpen. Neem daarom contact met ons op en vraag naar het actuele assortiment of kom langs in onze jukebox winkel.

 

Jukeboxen met én zonder bubbletubes

Diverse jukeboxen worden gekenmerkt door de zogenaamde bubble tubes, ook wel bubbelbuizen genoemd. Dit zijn glazen buizen welke gevuld zijn met vloeistof. Wanneer de jukebox warm is geworden gaat de vloeistof in de buizen bubbelen. Dit geeft een prachtig effect. Wij beschikken over meerdere jukeboxen die zijn uitgevoerd met bubble tubes, waaronder de Wurlitzer 1015 O.M.T. en de Rowe AMI CD 1015 bubbler.

 

Speciale jukebox uitvoeringen

Wij hebben regelmatig limited edition en thema jukeboxen in onze showroom staan. Bijvoorbeeld de Elvis Presley LE 60 jubileum jukebox. Bent u op zoek naar een jukebox in een thema of limited edition uitvoering? Neemt contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken of kom langs in onze jukebox winkel.

 

Jukebox met CD’s

De jukebox is van oorsprong analoog. In analoge jukeboxen kan alleen analoge muziek worden afgespeeld, door middel van platen (LP’s). In de jaren tachtig kwam de digitale muziekindustrie op en nam de populariteit van CD’s sterk toe. Hier hebben ook de jukebox fabrikanten op ingespeeld. Zo zijn er in de jaren 90 meerdere digitale jukeboxen uitgebracht waarin CD’s kunnen worden afgespeeld. Wij hebben een aantal digitale jukeboxen in ons assortiment, zoals de Wurlitzer OMT.

 

Een jukebox met 45 RPM of 78 RPM

Bij een jukebox staat soms de RPM benoemd. Dit verwijst naar de type plaat die de jukebox kan afspelen. Maar wat is het verschil tussen een 45 RPM jukebox en een 78 RPM jukebox? RPM staat voor rotaties per minuut. Dit geeft de snelheid aan waarmee de plaat op de platenspeler draait. De platen draaien dus sneller op een 78 RPM jukebox dan op een 45 RPM jukebox. Daarnaast zijn 78 RPM platen vaak groter dan 45 RPM platen.

 

Hoeveel weegt een jukebox?

Jukeboxen zijn over het algemeen vrij groot. Het gewicht van de jukebox is afhankelijk van het het merk en het model en kan erg uiteenlopend zijn: 50 tot 200 kilogram.

 

Hoe werkt een jukebox?

Jukeboxen werden vroeger voornamelijk in horecagelegenheden gebruikt. Tegen betaling konden mensen een lied uitkiezen uit de vooringestelde selectie. Dit lied werd vervolgens afgespeeld. De klassieke jukeboxen maken gebruik van grammofoonplaten, ook wel bekend als lp’s. De moderne jukeboxen maken gebruik van CD’s en kunnen tegenwoordig vaak ook bediend worden met Bluetooth of AUX.

Vragen

Stel ons al uw jukebox vragen

Met meer dan 20 jaar ervaring in leisure en amusement spelen bieden wij u nu ook een grote vintage en retro collectie aan.

Stel uw vraag
Kan ik een jukebox van dichtbij komen bekijken?

Natuurlijk! De foto’s op onze website geven een goed beeld van hoe de jukebox eruitziet. Maar het geluid van de jukebox is natuurlijk het belangrijkste. In onze winkel kunt u de jukebox van dichtbij komen bekijken en het geluid ervaren. Wilt u graag een specifieke jukebox komen bekijken? Laat het ons dan even weten. Wij zorgen er dan voor dat de jukebox op een goede plek staat zodat u de jukebox goed kan bekijken.

Ik ben op zoek naar een specifieke jukebox, kunnen jullie mij helpen?

In de afgelopen 20 jaar hebben wij een groot netwerk opgebouwd in het binnen- en buitenland. Dit kan goed van pas komen wanneer u op zoek bent naar een specifieke jukebox. Wij zoeken graag met u mee naar uw droom jukebox, maar kunnen natuurlijk niks garanderen. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Kan de jukebox thuisbezorgd worden?

Vanwege de grote en kwetsbaarheid verzenden wij de jukebox niet standaard met een postbedrijf. Wij willen er namelijk zeker van zijn dat de jukebox in perfecte staat bij u aankomt. Wij nodigen u graag uit in onze winkel om de jukebox van dichtbij te bekijken. Indien gewenst kunt u de jukebox dan direct mee naar huis nemen. Past de jukebox niet in uw auto? Dan bespreken we graag met u de levering mogelijkheden.

Reviews
(Bekijk onze beoordelingen)