Bekijk ons assortiment
Nieuw!
Pre-order producten! Om er zeker van te zijn dat je het niet misloopt!
Sluiten

Neon verlichting

Met retro neon verlichting creëert u een echte fifties look in uw restaurant, huis, kantoor of mancave. In onze collectie vindt u neon verlichting in verschillende vormen, maten en kleuren. Allemaal in de echte traditionele Amerikaanse stijl! Heeft u al een plek uitgekozen waar u uw neon verlicht kunt ophangen?

Neon verlichting is onder andere gemaakt van glas, wat de producten zeer fragiel maakt. Wij willen natuurlijk dat de neon verlichting goed en heel bij u aankomt. Omdat wij dit met de post niet kunnen garanderen, dienen de neons bij ons in de winkel te worden opgehaald. Bent u niet in staat om de neon verlichting in onze winkel op te halen? Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Categorieën
  • Meer dan 20 jaar ervaring
  • Breed assortiment
  • Nieuw & Origineel
  • Persoonlijk contact

Resultaat 1–16 van de 203 resultaten wordt getoond

De opkomst van neon verlichting

Neon verlichting werd in 1902 per toeval uitgevonden door de Fransman Georges Claude. Na vele onderzoeken en experimenten werd de neon verlichting in 1910 gepresenteerd aan het grote publiek. Nadat Georges Claude het patent verkreeg werd de productie gestart. In 1923 werd neon verlichting in Amerika voor het eerst ingezet als reclamemiddel door de autodealer Packard. Al snel was neon verlichting niet meer weg te denken uit het straatbeeld.

 

Echte ambacht

Het neonglas voor de neon verlichting wordt altijd met de hand gemaakt. Glasblazen is een heuze ambacht wat veel kennis en ervaring vereist. De glazen buizen worden verhit om vervolgens te buigen in de gewenste vorm. Doordat neonglas met de hand gemaakt wordt zijn vrijwel alle vormen mogelijk en is elke neon verlichting uniek. Het kan daarom voorkomen dat de neon verlichting een klein beetje afwijkt van de foto.

 

Is de bedrading van de neon verlichting zichtbaar?

De neon verlichting bestaat uit neon glas op schok absorberende glas steuntjes, gemonteerd op een in kleur bedrukte achterplaat. Hierdoor zijn de verbindingen en de bedrading vrijwel onzichtbaar. Kom gerust langs in onze winkel om de neon verlichting van dichtbij te bekijken!

 

Hoe werkt de aansluiting van de neon verlichting?

De neon verlichting wordt kant en klaar met aan/uit schakelaar en stekker geleverd. De neon is voorzien van een beveiligde transformator die bij glasbreuk of kortsluiting zichzelf automatisch uitschakelt.

 

Neon verlichting voor aan de muur

De neon verlichting uit ons assortiment is aan de achterzijde voorzien van een metalen frame. Hierdoor kunt u de neon verlichting zowel staand gebruiken als ophangen aan de muur. Zowel voor kleine muren als grote muren bent u bij ons aan het juiste adres, ons assortiment bevat tevens diverse XL neon’s.

 

Mancave neon verlichting

Neon verlichting is de ideale decoratie voor uw mancave. Wij hebben een breed assortiment aan neon verlichting waardoor er voor uw mancave altijd wel een leuk exemplaar tussen zit. Zo hebben we neon verlichting gerelateerd aan automerken, motors, route 66, benzine- en oliemerken, muziek en bars en restaurants. Uw mancave met neon verlichting decoreren? Bekijk dan eens deze mancave neon verlichting, of onze automerk neon’s ter inspiratie.

 

Retro neon verlichting

Bent u op zoek naar retro neon verlichting? Dan bent u bij ons aan het juiste adres! Ons assortiment bestaat namelijk uitsluitend uit retro neon verlichting. Maar wat is nou het verschil tussen retro neon verlichting en vintage neon verlichting? Vintage neon verlichting is oud. Wij spreken van vintage wanneer de neon verlichting minimaal 30 jaar oud is. Retro neon verlichting is nieuw, maar is gemaakt in de stijl van vroeger. Hierdoor ontstaat er soms verwarring tussen de benaming retro en vintage. Meer weten over het verschil tussen vintage en retro? In dit artikel leggen wij het uit. 

Vragen

Stel ons al uw vragen

Met meer dan 20 jaar ervaring in leisure en amusement-spellen bieden wij u nu ook een grote vintage en retro collectie aan.

Stel uw vraag
Waar is jullie winkel gevestigd?

Onze winkel is gevestigd in Rijen, Noord-Brabant. Wij zijn geopend van maandag t/m zaterdag van 10:00 uur tot 16:00 uur. Onze winkel is eenvoudig te bereiken met de auto én u kunt bij ons gratis parkeren. Ook met het openbaar vervoer zijn wij goed te bereiken. Vanaf het treinstation Gilze-Rijen is het 8 minuten lopen naar onze winkel. Routebeschrijving

Kan ik online een product bij jullie kopen?

Dat kan zeker. Bijna alles wat op onze website staat kan direct besteld worden, met uitzondering van sommige jukeboxen. Sommige producten zijn erg groot en kwetsbaar. Deze producten verzenden wij niet en moeten daardoor opgehaald worden in onze winkel. Dit staat aangegeven op de desbetreffende productpagina.

Kan ik een specifiek product bij jullie aanvragen?

Alles wat u op de website kunt vinden, kunt u aanvragen. Het kan echter ook zo zijn dat u op zoek bent naar een specifiek product. Laat het ons vooral weten, dan kijken we of we dat in huis hebben of voor u kunnen vinden. Dit is echter geen garantie!

Wat is het verschil tussen vintage en retro?

Retro producten zijn producten die lijken op producten zoals die vroeger gemaakt zijn. Ze zijn gebaseerd op de jaren ’20 tot ’80 stijl. Retro producten zijn dus nieuwe producten in een oud jasje! Vintage producten zijn producten die ook daadwerkelijk oud zijn. Vintage is dus niet nieuw, maar echt geproduceerd in de jaren ’20 tot ’80. Retro en vintage producten kunnen door hun overeenkomst in stijl dus prima gecombineerd worden!

Reviews
(Bekijk onze beoordelingen)