Bekijk ons assortiment
Nieuw!
Pre-order producten! Om er zeker van te zijn dat je het niet misloopt!
Sluiten

Notenkrakers kerst

Tijdens kerstmis mag een notenkraker natuurlijk niet ontbreken bij de kerstdecoratie. In onze unieke notenkraker collectie vindt u meer dan 40 verschillende notenkrakers. Niet alleen de bekende notenkrakers van Kurt S. Adler en Disney, maar ook notenkrakers van Elvis Presley en notenkrakers van Coca Cola. Bekijk onze collectie kerst notenkrakers online óf kom langs in onze winkel in Rijen.

Categorieën
 • Meer dan 20 jaar ervaring
 • Breed assortiment
 • Nieuw & Origineel
 • Persoonlijk contact

Resultaat 1–16 van de 57 resultaten wordt getoond

Notenkrakers kerst

In de meeste kerstwinkels en kerstmarkten komt u ze ongetwijfeld tegen: de kerst notenkrakers. Het principe van de notenkraker gaat al eeuwen mee. Maar waarom zijn de notenkrakers zo populair tijdens kerstmis? Het vermoeden gaat dat dit komt omdat veel mensen uitgebreid koken met kerst waardoor er extra veel noten gekraakt moeten worden. Tegenwoordig worden de meeste kerst notenkrakers niet meer gebruikt om echt noten mee te kraken. Hier zijn de notenkrakers voor kerst veel te mooi voor!

 

Hoe werkt een notenkraker?

Hoewel kerst notenkrakers tegenwoordig puur ter decoratie zijn, hebben ze wel een bruikbare functionaliteit. De meeste notenkrakers voor kerst hebben beweegbare gewrichten die dienen als een hefboommechanisme, zoals een arm of been. Hiermee kan de notenkraker voor kerst geopend of gesloten worden. Plaats de noot in de mond of buik van de notenkraker. Sluit de notenkraker vervolgens om de noot te kraken. Het is belangrijk om te onthouden dat notenkrakers voor kerst voornamelijk bedoeld zijn als decoratieve items. Bij functioneel gebruik is de kans aanwezig dat de notenkraker voor kerst kapot zal gaan.

 

Klassiek of modern?

Door de jaren heen zijn de kerst notenkrakers op verschillende manieren veranderd. De klassieke notenkrakers voor kerst hebben meestal een traditioneel ontwerp en zijn gekleed als gezaghebbende personen, bijvoorbeeld als soldaat of koning. De klassieke notenkrakers voor kerst zijn vaak gemaakt van hout of metaal. De moderne notenkrakers voor kerst worden vaak gemaakt van lichte materialen zoals kunststof, roestvrij staal of aluminium.  De moderne kerst notenkrakers hebben vaak een eigentijds ontwerp zoals diverse Disney figuren.

 

Grote kerst notenkrakers

Notenkrakers voor kerst zijn er in verschillende maten en vormen. Naast de kleine notenkrakers (10, 18, 25 of 38 cm) en de notenkrakers ornamenten, zijn er ook grote notenkrakers. Grote kerst notenkrakers kunnen variëren van 45cm tot lifesize notenkrakers van wel 220 cm hoog. Bent u op zoek naar een grote lifesize kerst notenkraker? Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

 

Een overzicht van al onze formaten kerst notenkrakers:

 • Notenkraker 10 cm
 • Notenkraker 18 cm
 • Notenkraker 21 cm
 • Notenkraker 25 cm
 • Notenkraker 38 cm
 • Notenkraker 45 cm
 • Notenkraker 220 cm

Notenkraker ornamenten

Naast onze standaard  kerst notenkraker collectie, hebben wij ook diverse notenkraker ornamenten. Deze notenkrakers stelen gegarandeerd de show in uw kerstboom! De notenkraker ornamenten zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en formaten. Bekijk alle notenkraker ornamenten. 

Vragen

Stel ons al uw vragen over notenkrakers

Met meer dan 20 jaar ervaring in leisure en amusement spelen bieden wij u nu ook een grote vintage en retro collectie aan.

Stel uw vraag
Kan ik bij jullie online een Notenkraker kopen?

Jazeker! Alle notenkrakers in onze webshop kunnen online worden aangeschaft en worden via PostNL verzonden. Natuurlijk zorgen we voor een goede verpakking zodat de notenkrakers in uitstekende staat bij u thuis bezorgd wordt.

Kan ik een specifieke kerst notenkraker aanvragen?

Bent u op zoek naar een specifieke kerst notenkraker maar kunt u deze niet vinden op onze website? Omdat wij van sommige notenkrakers slechts een beperkte voorraad hebben, staat niet onze hele notenkraker collectie in onze webshop. Daarnaast kunnen wij door ons uitgebreide netwerk van leveranciers, soms aan specifieke notenkrakers komen. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken óf plan een bezoek aan onze winkel!

Hebben jullie naast notenkrakers ook andere kerst producten?

Wij hebben naast de notenkrakers ook diverse kerst ornamenten van Coca Cola, Disney en Elvis Presley. Denk hierbij aan kerstballen, kerst ornamenten en kersthuisjes. Bekijk de hele kerstcollectie!

Waar is jullie winkel gevestigd?

Onze winkel is gevestigd in Rijen, Noord-Brabant. Wij zijn geopend van maandag t/m zaterdag van 10:00 uur tot 16:00 uur. Onze winkel is eenvoudig te bereiken met de auto én u kunt bij ons gratis parkeren. Ook met het openbaar vervoer zijn wij goed te bereiken. Vanaf het treinstation Gilze-Rijen is het 8 minuten lopen naar onze winkel. Routebeschrijving

Reviews
(Bekijk onze beoordelingen)