Bekijk ons assortiment
Nieuw!
Pre-order producten! Om er zeker van te zijn dat je het niet misloopt!

Mills throne of music jukebox – Ongerestaureerd

Prijs op aanvraag

Mills throne of music jukebox – Ongerestaureerd

Dit is de Mills Throne of Music jukebox uit 1939.

Een hele mooie origineel vintage jukebox, in ongerestaureerde staat.

De prijs van dit product is op aanvraag. Heeft u interesse? Vraag dan een vrijblijvende prijsopgave aan!

  • Merk: Mills
  • Model: Throne of music
  • Bouwjaar: 1939
  • Afmetingen: Hoogte: 142cm Breedte: 94cm Diepte: 61cm
  • Selecties: 20
  • Aantal platen: 20
  • Snelheid (RPM): 78
  • Conditie: Ongerestaureerd
X
Extra informatie

Productbeschrijving

De Mills Throne of Music werd in 1939 op de markt gezet.

In tegenstelling tot veel van de concurrenten, bood Mills een relatief groot aanbod in verschillende kleuren aan voor twee verschillende kastontwerpen.
Zo was de Throne of Music onder andere verkrijgbaar met gele, rode en groene plastics.

Het afspeelmechanisme was bij dit model niet zichtbaar. Met een verkoopaantal van bijna 7.000 stuks was het voor Mills een verkoopsucces. Het model is gemaakt van 1939 tot en met 1941.

De reden voor het succes lag in de vormgeving; de lightup kast was sinds 1938 in zwang geraakt, maar geen enkele fabrikant wist het light-up principe zo ver door te voeren als Mills met de Throne of Music.

In plaats van de houten kast die in de andere light-ups nog steeds de hoofdrol speelde, pakte de Throne of Music massaal uit met verlichting; het was niet meer de houten kast die de jukebox leek te dragen, maar de jukebox was nu een geheel geworden met de verlichting als belangrijkste drager van het ontwerp.

In 1940 met de 700, en eigenlijk pas in 1941 met de 750, wist Wurlitzer hetzelfde effect te bereiken. Het was dan ook de Mills Throne of Music die aan Paul Fuller van Wurlitzer de juiste richting leek te hebben gewezen.

 

Leveringsopties

Wanneer u een aanvraag doet, kijken we samen naar de meest geschikte levering.
Ophalen is op werkdagen mogelijk tussen 09:00 en 16:00, en op zaterdag tussen 10:00 en 16:00.
Verzenden door een postbedrijf is vaak mogelijk, bij andere producten kiezen wij er liever voor het zelf langs te brengen.

Veel van onze producten zijn erg kwetsbaar of uniek, en we willen er zeker van zijn dat de producten in perfecte staat bij u arriveren!

Productspecificaties

Merk

Mills

Model

Throne of music

Bouwjaar

1939

Afmetingen

Hoogte: 142cm
Breedte: 94cm
Diepte: 61cm

Selecties

20

Aantal platen

20

Snelheid (RPM)

78

Conditie

Ongerestaureerd

Mills throne of music jukebox – Ongerestaureerd

Inclusief BTW
Product aanvragen
Reviews
(Bekijk onze beoordelingen)
Gerelateerde producten
Vragen

Stel ons al uw vragen

Met meer dan 20 jaar ervaring in leisure en amusement-spellen bieden wij u nu ook een grote vintage en retro collectie aan.

Stel uw vraag
Waar is jullie winkel gevestigd?

Onze winkel is gevestigd in Rijen, Noord-Brabant. Wij zijn geopend van maandag t/m zaterdag van 10:00 uur tot 16:00 uur. Onze winkel is eenvoudig te bereiken met de auto én u kunt bij ons gratis parkeren. Ook met het openbaar vervoer zijn wij goed te bereiken. Vanaf het treinstation Gilze-Rijen is het 8 minuten lopen naar onze winkel. Routebeschrijving

Kan ik online een product bij jullie kopen?

Dat kan zeker. Bijna alles wat op onze website staat kan direct besteld worden, met uitzondering van sommige jukeboxen. Sommige producten zijn erg groot en kwetsbaar. Deze producten verzenden wij niet en moeten daardoor opgehaald worden in onze winkel. Dit staat aangegeven op de desbetreffende productpagina.

Kan ik een specifiek product bij jullie aanvragen?

Alles wat u op de website kunt vinden, kunt u aanvragen. Het kan echter ook zo zijn dat u op zoek bent naar een specifiek product. Laat het ons vooral weten, dan kijken we of we dat in huis hebben of voor u kunnen vinden. Dit is echter geen garantie!

Wat is het verschil tussen vintage en retro?

Retro producten zijn producten die lijken op producten zoals die vroeger gemaakt zijn. Ze zijn gebaseerd op de jaren ’20 tot ’80 stijl. Retro producten zijn dus nieuwe producten in een oud jasje! Vintage producten zijn producten die ook daadwerkelijk oud zijn. Vintage is dus niet nieuw, maar echt geproduceerd in de jaren ’20 tot ’80. Retro en vintage producten kunnen door hun overeenkomst in stijl dus prima gecombineerd worden!