Bekijk ons assortiment
Nieuw!
Pre-order producten! Om er zeker van te zijn dat je het niet misloopt!

Mills Hi-boy 801 jukebox – Ongerestaureerd

Uitverkocht!
Prijs op aanvraag

Mills Hi-boy 801 jukebox – Ongerestaureerd

Originele vintage Mills Hi-boy 801 fonograaf uit 1928.

Deze hele vroege jukebox heeft 12-select en ruimte voor 12 platen.

Van dit model zijn er maar ongeveer 500 geproduceerd!

Dit product is momenteel niet beschikbaar. Benieuwd of wij kunnen naleveren of u aan een soort gelijk product kunnen helpen? Plaats alsnog een aanvraag.

De prijs van dit product is op aanvraag. Heeft u interesse? Vraag dan een vrijblijvende prijsopgave aan!

  • Merk: Mills Novelty Co.
  • Model: Hi-boy 801
  • Bouwjaar: 1928
  • Afmetingen: 147-110-53cm
  • Selecties: 12
  • Aantal platen: 12
  • Snelheid (RPM): 78 RPM
  • Conditie: Ongerestaureerd
X
Extra informatie

Productbeschrijving

Mills Novelty Co, gevestigd in Chicago, beroemd om hun fruitmachines, werd opgericht als de M.B.M. Cigar Vending Machine Co. door Mortimer Birdsul Mills in 1891.

In 1887 werd The Owl, een mechanische gokautomaat, geïntroduceerd die een groot succes werd.
In 1889 verkocht Mortimer een deel van zijn bedrijf aan zijn zoon Herbert S. Mills en het bedrijf werd omgedoopt tot Mills Novelty Co.

Ze begonnen met de productie van muntautomaten zoals elektrische piano’s en de eerste zelfspelende viool met piano: de Violano-Virtuoso.

In 1928 werd hun eerste fonograaf met muntinworp geïntroduceerd, de Hi-Boy.

Een andere opmerkelijke stap was de film met de fonograaf Panoram die een paar jaar later werd gevolgd door de Sonovision.

Mills verkochten hun grammofoontoestel aan Evans nadat ze in 1948 in ernstige financiële diepte verkeerde. Tegenwoordig wordt de datum van oprichting vaak gegeven als 1889.

Leveringsopties

Wanneer u een aanvraag doet, kijken we samen naar de meest geschikte levering.
Ophalen is op werkdagen mogelijk tussen 09:00 en 16:00, en op zaterdag tussen 10:00 en 16:00.
Verzenden door een postbedrijf is vaak mogelijk, bij andere producten kiezen wij er liever voor het zelf langs te brengen.

Veel van onze producten zijn erg kwetsbaar of uniek, en we willen er zeker van zijn dat de producten in perfecte staat bij u arriveren!

Productspecificaties

Merk

Mills Novelty Co.

Model

Hi-boy 801

Bouwjaar

1928

Afmetingen

147-110-53cm

Selecties

12

Aantal platen

12

Snelheid (RPM)

78 RPM

Conditie

Ongerestaureerd

Mills Hi-boy 801 jukebox – Ongerestaureerd

Inclusief BTW
Product aanvragen
Product aanvragen
Reviews
(Bekijk onze beoordelingen)
Gerelateerde producten
Vragen

Stel ons al uw vragen

Met meer dan 20 jaar ervaring in leisure en amusement-spellen bieden wij u nu ook een grote vintage en retro collectie aan.

Stel uw vraag
Waar is jullie winkel gevestigd?

Onze winkel is gevestigd in Rijen, Noord-Brabant. Wij zijn geopend van maandag t/m zaterdag van 10:00 uur tot 16:00 uur. Onze winkel is eenvoudig te bereiken met de auto én u kunt bij ons gratis parkeren. Ook met het openbaar vervoer zijn wij goed te bereiken. Vanaf het treinstation Gilze-Rijen is het 8 minuten lopen naar onze winkel. Routebeschrijving

Kan ik online een product bij jullie kopen?

Dat kan zeker. Bijna alles wat op onze website staat kan direct besteld worden, met uitzondering van sommige jukeboxen. Sommige producten zijn erg groot en kwetsbaar. Deze producten verzenden wij niet en moeten daardoor opgehaald worden in onze winkel. Dit staat aangegeven op de desbetreffende productpagina.

Kan ik een specifiek product bij jullie aanvragen?

Alles wat u op de website kunt vinden, kunt u aanvragen. Het kan echter ook zo zijn dat u op zoek bent naar een specifiek product. Laat het ons vooral weten, dan kijken we of we dat in huis hebben of voor u kunnen vinden. Dit is echter geen garantie!

Wat is het verschil tussen vintage en retro?

Retro producten zijn producten die lijken op producten zoals die vroeger gemaakt zijn. Ze zijn gebaseerd op de jaren ’20 tot ’80 stijl. Retro producten zijn dus nieuwe producten in een oud jasje! Vintage producten zijn producten die ook daadwerkelijk oud zijn. Vintage is dus niet nieuw, maar echt geproduceerd in de jaren ’20 tot ’80. Retro en vintage producten kunnen door hun overeenkomst in stijl dus prima gecombineerd worden!